fredag 11 juli 2008

Alliansens uppgivna supporters...

Dagens borgerliga ledarkommentarer andas uppgivenhet. Här fanns möjligheten. Här fanns behovet. Här fanns ett tillfälle då allianspartierna kunde nå ut med något "stort" som lyfter. Men icke! I stället ett utspel om regeringsdirektiv till en statlig myndighet. Det suckas på ledarsidorna som väntat sig mycket mycket mer. Eller som GP uttrycker:
lanseringen av stärkt konkurrensverk mot olje- och matkris illustrerar samtidigt alliansens kommunikationsproblem.

DN:s Ragnar Roos skriver kommentar under rubriken "Orangea ballongen lyfte inte" och menar att
precis som regeringspartierna har en förmåga att välja strid i fel frågor, som FRA-lagen, tycks de numera ha en förmåga att försöka lyfta med fel frågor.
I SvD noterar Göran Eriksson att alliansen samtidigt möter en socialdemokrati och miljöpartistisk opposition som kommer med förslag och börjar bygga en motallians. Med fokus på viktiga sakfrågor för viktiga väljargrupper i medelklassen. Och på ledarsidan ställer Svd frågan:
Agerar man på det sättet om man är riktigt angelägen om att bli omvald?
Jag skrev själv ett inlägg i går där jag förvånades över att alliansen under årets viktigaste politiska dagar avstod från gemensamma utspel av partiledarna på SvDs Brännpunkt. Efter gårdagens pressträff kvarstår frågetecknen. Fredagen är moderaternas dag i Almedalen och en chans att räta ut dessa. Inte främst för mig utan mest för dem som faktiskt har röstat på något av allianspartierna och som just nu inte ser något som helst skäl att göra om det misstaget.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,