onsdag 9 december 2009

Regering som vet och följer eller elaka statstjänstemän på F-kassan?


([uppdaterad] Så här har kostnaderna för sjukpenning och förtidspensionering utvecklats. (se Marikas inlägg)


Efter gårdagens omsvängning under galgen funderar jag på hur länge regeringen och socialförsäkringsutskottets ordförande har suttit på läktaren och i tysthet sett hur människor har drabbats av de nya reglerna.För att rädda ansiktet på regeringen försökte nämligen utskottsordföranden Gunnar Axén ge intrycket av att frågan inte alls varit någon överraskning. Axén som själv har grundsynen att sjukskrivning passiviserar, Till medierna försöker man nu balansera två linjer samtidigt: "vi visste men såg bara på". Och samtidigt "Försäkringskassan är puckade".

Gunnar Axén var ju igång redan för ett år sen och bloggade om "Socialdemokratisk elakhet" mot regeringens förträffliga politik. Med "julskinkan i ugnen bloggar Axén för ETT år sen frenetiskt om elakheterna från de rödgröna. Ett år senare tvingas han till förnedringen och får krypa till korset inför nationens samlade medier. På frågan om det inte är genant att det är en debattartikel som åstadkommer förändringar så bedyrar Axén att man VISST har vetat om bristerna. Ingen annan ska få äran, verkar syftet med det vara. Problemet är att man då sätter sig i en ännu värre smet. Klockan 8 idag träffas utskottet för behandling av förslaget till förändringar. Sen blir det debatt och beslut.  

Också detta år när Axén ska slänga in skinkan i ugnen riskeras julfriden. Utförsäkringen eller "omförsäkringen" står för dörren. Förmedlingen känner sig inte rustade. Människor är oroliga. Gunnar Axén och hans minister måste vara observanta i julstöket så att inte skinkorna bränns när en storm av protester sliter sönder julstämningen. De är själva ansvariga för eländet.  

Mer läsvärt:
- Mona Sahlin skriver i Aftonbladet.
- Oppositionskommentarer av de rödgröna  i Svd
- De anställda på FK kräver ursäkt.

Fler nya blogginlägg:
- Peter Högberg om "orkanen i välfärdens hus".
- Annarkia om "Riv upp, gör om, gör rätt".
- Anna Vikström om skrivningar i S-budgeten och att regeringen visste..
- Roger Jönsson om att regeringen visste men struntade..
- Rasmus Lenefors om det hjärtlösa i hela...affären...
- Jimmy Jansson om lögner...
- Johan Westerholm om fler lögner och hjärta hos FK?
- Claes Krantz om regeringen tänker....
- Alliansfritt Sverige om sanningsord från en avgången ordförande..
- Karin B om tomten Reinfeldts gåva till ...folket..'
- SSK-bloggen om en febrig regering


Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,