torsdag 10 december 2009

När ovärdiga regler för sjuka blir till valkampanj..

Det som Jenny Fjell berättade i DN finns inte i regeringen Reinfeldts värld: Människor som får ett så hårt slag av regeringens uppsatta regler i sjukförsäkringen att man inte orkar längre. Det är djupt tragiskt att regeringen Reinfeldt har fastnat i förnekelse av de skrämmande effekterna av den egna politiken. Och visst ryser man när man inser att moderaterna har gjort dagen då sjukreglerna ska debatteras och beslutas till en medvetet upplagd politisk kampanj för att rädda partiet. Det i stället för att ha fokus på hur de sjukas villkor är. Det framkallar illamående. 

Jag skrev om kedjan igår: i stället för att i alla fall göra ett försök att stå upp för det elända man skapar var strategin att skylla på gamla regeringar. I stället för att lyssna, ta till sig och göra om och rätt, går man till attack i valretorik.Anfall är bästa försvar, verkar tesen vara från det moderata högkvarteret. Mitt i allt av mänskliga tragedier som frågan om sjukförsäkringen ofta handlar om, blir dagen då besluten som påverkar de sjuka en träning i valkampanjande.

Helsingborg förlorar en violinist i sin synfoniorkester. Förklaringen är det där regelverket som Försäkringskassan ska tillämpa men som Reinfeldts regering är politiskt ansvariga för. Spelar något av statsråden möjligen fiol? Säkert bättre än att föra en värdig politik, i alla fall. Bloggvännerna  "på andra sidan", Kent och Mary, skriver på den gemesamma bloggen Moderata perspektiv att "regeringen har hamnat i problem". Visst. Men de stora problemen orsakar denna regering för de sjuka. Och den som beskriver det som svartmålning lär få ett kännbart straff av väljarna på valdagen nästa år. I så mottå handlade gårdagen om val.


Läs mer:
- Fler blogginlägg på NetRoots och Politometern.
- Henrik Brors analys i DN.


 Eva-Lenas blogg om gårdagens debatt. Veronica Palm skriver förstås om samma sak. (för övrigt var VP lysande i debatten) Teresa Carvalho bloggar också, Peter Högberg detsamma om orkanvindar, S-buzz ger sammanfattning och visar att borgarna skyller på medierna...Johan Westerholm har också sett det där om violinisten. Fredrik Lundh Sammeli ser jag också har bloggat precis som Martin Moberg.

Intressant?   Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,