söndag 13 december 2009

Reinfeldt smiter igen från interpellationssvar - (M)arys chans - före Agendadebatten


Kollar runt lite i frågan om sjukförsäkringen och ser till min (inte alls stora) förvåning att statsminister Fredrik Reinfeldt smiter igen. Det brukar han göra när det gäller interpellationer i riksdagen utom när det är sådant som bara han vet, och det är ganska få ip om det.Mona Sahlin som ställde en interpellation till statsminister om regeringens sjukförsäkringsregler, hur cancersjuka och andra drabbas och hur det står till med de som nu blir försäkringslösa får se sig snuvad på svaret och debatten.I stället ska frågan besvaras av den minister som rakt ut har sagt att försämringarna görs för att betala för sänkta skatter.

350.000 väljare har flytt alliansen, mest moderaterna, därför att man driver den politiken man gör.  Jag förstår att Reinfeldt undviker frågan. Men den krassa verkligheten är att frågan ändå måste granskas och debatteras.


Jag ser att jag har fått en direkt fråga av Mary på bloggen Mina moderata karameller. Efter en artikel i Expressen som hävdar att mitt eget parti mörkar i fråga om finansieringen av sjukförsäkringen (alternativet till borgarna...) får jag frågan: "Vad säger Peter". Det gäller då hennes retoriskt utplacerade frågor: "Är det bara valtaktik?" och "Luras S"?   

För någon dag sen skickade jag beröm till (m) för hur snabbt man ändå hakar på aktuella saker. Det gäller exempelvis när Per Schlingmann ville vända debatten från att handla om moderaternas eget ansvar för idag till att i stället hålla historieföreläsningar. Till sin hjälp fick han en rasande massa i sig duktiga bloggare (m) som bistod till att sprida ett budskap riktat mot S. Nu kom ändå fokuset, tack och lov, att riktas till de som har makten och till den budget som faktiskt blir verklighet: Marys egna partivänner.

Fler har hakat på Marys tema, om inte med direkta frågor till undertecknad. Ser att Sofia Arkelsten, som normalt är mycket kort i sina inlägg, ägnar frågan fler rader än vanligt. Också med Marys "bluffar sossarna"-perspektiv. Maria Nova uppmanar alla att kolla debatten, nu om en tio minuter. Jag - en enkel södertörnsboende, partianställd i en norrförort, ska på samma sätt som jag gissar att Mary gör, lyssna till kvällens Agenda. Jag är helt övertygad att huvudfrågan kommer att debatteras: varför är sänkta skatter viktigare än en god trygghet vid sjukdom? På vilket sätt är det moderata politiken, som lett till att många alliansväljare flyr, bättre än det rödgröna alternativet. Svaren kommer säkert om ett par minuter, Mary.


Johan har också en postning. 
- Fler blogginlägg på NetRoots och Politometern. 

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Mike elddrake sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.