söndag 13 december 2009

Sahlin om trygghet och framtid - Husmark-Pehrsson bara om historia och andras ansvar

"Detta är inte en bro. Det är att riva broar och knuffa över kanten". 
[uppdaterad] beskrev Mona Sahlin de borgerliga förändringarna i sjukförsäkringarna som så hårt drabbar många människor. Debatten i Agenda blev mycket känsla och tydlighet om (S)-förändringar från Sahlins sida. (enligt min bild, förstås). Från Husmark-Pehrsson mycket historia om att (S) gjorde si och så förr och inte minst att skylla hela eländet på allt och alla.

Det är ett vallöfte från socialdemokraterna att reda upp i den sörja och tragik som borgarna nu har skapat. Som partikongressen beslutade ska "stupstocken", dvs begränsningarna i dagar med sjukersättning tas bort  samtidigt som bristerna i rehabiliteringen måste stärkas.Och till skillnad från regeringen som idag buntar ihop alla måste (S) och de rödgrönas alternativ bygga på individuell prövning och dessutom höjd ersättningsnivå.

Borgarna ("Alliansen") har styrt Sverige i tre år. Ändå är man inte vuxna nog att ta ansvar. Statsrådet skyllde omväxlande på försäkringskassan och oppositionen. Mary ställde en fråga som jag förstås är skyldig svar på. I den mån jag som "fritidsbloggare" kan bistå. Jag noterade dels att Mona Sahlin betecknade ett annat och bättre system för sjukförsäkringen som vallöfte. Jag noterar också att S-kongressen beslutade  
Den som är sjuk och inte kan arbeta skall ha rätt till ersättning från sjukförsäkringen under den tid man inte kan arbeta även om man har varit sjuk under en längre period. Vi vill därför avskaffa den stupstock i sjukförsäkringen som den borgerliga regeringen infört och som gör att mer än femtio tusen personer kommer att utförsäkras 2010.
Gör om och gör rätt. Och låt de rödgröna göra det.

- Fler blogginlägg på NetRoots och Politometern. 
SvD, DN, Aftonbladet, Expressen SocialdemokraternaIntressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

pw sa...

Veronica Palm, S-taleskvinna erkänner att socialdemokraternas skuggbudget innebär att förtidspensionärerna blir utförsäkrade. Det står i pränt!
Hur förklarar du det? Vem ljuger, Mona Sahlin eller Veronica Palm?

Rally sa...

Nä du Peewee det är CHP som ljuger och inte bara en gång, så nu vet du och behöver inte fundera mer.
I fall du missat det så är det fortfarande alliansen som sitter i regeringställning och borde ta ansvar för sin egen politik och inte skylla på allt och alla.