fredag 22 oktober 2010

Kristdemokratisk tomgångskörning

DN debatt försöker Göran Hägglund lyfta sitt parti, "Sveriges enda borgerliga idéparti" enligt honom själv. Ett parti som har halverats på några val ska lyfta med omprövningar inom familjepolitik och rättspolitik. Vilken riktning den omprövningen ska få verkar luddigt. Tonen är mer som att människor inte har förstått all klokskap som partiet besitter. Å andra sidan verkar inte Hägglund så säker på förnyelsebehovet. " Kanske bör vi utveckla vår företagarpolitik så att det handlar om mer än att sänka skatt". Kanske.

KD:s misslyckade försök att tala om "köksbord" och "verklighetens folk erkänns. Ändå tror Hägglund på sig själv
Vi kristdemokrater tycks i dag vara ensamma om att inse att det är det civila samhället – inte politiken – som är samhällets ryggrad. Det är när det civila samhällets förtroendefulla nätverk brister som politiken tar sig utrymme att detaljreglera våra liv.
Hur ser ett förnyat KD ut med dessa misslyckandeområden som omprövade? En Hägglund som driver kravet att vårdnadsbidraget ska skrotas? Nej, knappast. Kanske spinner partiet vidare på det som tidigare har tagits upp som konkretisering av det där med "detaljregleringar". I ett sammanhang blev konktentan att "förbudet för restaurangägare att krydda och ombuteljera brännvin efter eget recept hävs.

Socialdemokratin har en krisbearbetning att göra. Kristdemokraterna detsamma och att det är ett verkligt behov tydliggörs inte bara av valresultatet utan också av Hägglunds debattinlägg.

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,