söndag 25 mars 2007

Opinionsläget signal om att väljarna ser sanningen..

Vet inte varför Ekot har så kortfattat om senaste SKOPen. Kanske ett resultat av överläggningarna mellan Ekot, "mellanformen" Edward Unsgaard (där alldeles för lite har gjorts ännu för att reda ut hans rapporteringar före valet) och regeringens politiska tjänstemän? Går i stället till Expressens hemsida. Där är det mer. I och för sig, om ärligheten ska fram, är det inte några större nyheter. Socialdemokraterna på väg mot 40-procent, går fram till 38% och ökning för tredje månaden i rad. Moderaterna tappar en pocentenhet till 26,2. Vänsterblocken nästan hälften av väljarna, 49,6.

Känns naturligtvis bra. Men val vinns bara på valdagen och dit är det långt. Det verkar som om varje ny väljargeneration måste lära sig läxan en gång själv i stället för att syna historien. "Ok, vi är trötta på sossarna, nu får de andra försöka". Så lär man sig läxan och återställer ordningen:) Efter att igår varit på årsmöte i partiet lokalt vet jag också att stämningen är god i förlorarlägret. Siktet tydligt inställt på val 2010.

Och alltmedan opinionen stärks till vår fördel undrar jag ibland varför jag är en av få i Sverige som fortfarande grubblar över den där moderata förnyelsens innehåll. Och framför allt. Jag verkar vara ensam om att häpna över att ett parti i informationssamhällets 2007 kan göra så. Bara det faktum att statsminister Reifeldt personligen under sitt gruppledarskap för riksdagens finansutskott med eget namn skrivit under alla "gamla" moderata förslag som han nu säger sig döma ut är inte och har inte varit intressant att granska, uppenbarligen. Men borde inte det påverkar förtroendet för en vald företrädare? Så lättfotat vad gäller idéer och värderingar?
Inte heller hans interna markeringar granskas, att partiet inte har ändrat position utan bara tar hänsyn till de "mentalt handikappade" väljarna...enligt hans eget språkbruk. Men det kan väl inte har något med Dagen Eko att göra...? Men ändå: kanske är vår framgång i opinionen trots allt en signal om att väljarna nu börjar se igenom det moderata förnyelsedraperiet...

Andra Intressanta bloggar om: , , , , , ,