söndag 25 mars 2007

Ny skandal! Näringslivets politruker stoppar Handelsavtal

När borgerliga regeringar styr Sverige tenderar också näringslivets kampanjorgan bli mer hårdföra. Radions eko, rapporterar precis som SvD och DN, att Svenskt näringsliv nu stoppar ett avtal som parterna Svensk Handel och fackförbundet Handels är beredda att skriva under. Skälet är att parterna är beredda att avsätta extra pott för att få upp kvinnolönerna. Att man blir förbannad är väl bara förnamnet. Från glasbunkern inne på Östermalm sitter företrädare för de toppdirektörer som ger de fetaste lönerna, smörigaste bonusarna och bästa anställnings- villkoren för ledningar vi har i landet. En grupp som nu sätter stopp för en i jämförelse med deras egna ersättningar ger en pinsamt låg löneökning och även efter denna skulle kunna betecknas som ynklig i jämförelse med direktörernas egna.

När moderaterna styr märks också/alltid kaxigheten hos direktörerna. Det kanske inte är så underligt när man vet att moderaterna som parti är intimt sammankopplat med Svenskt näringsliv. Politiskt, ja, men också personligt. Och vem minns inte hur det Svenskt näringslivsfinansierade Timbro agerade statsrådsförmedlare av exrådet Borelius. Kopplingarna som finns stinker. Att stoppa ett avtal som parterna själva har bedömt är acceptabelt och just ska till att underteckna huvudlöst. Att göra det därför att det ger lite mer till lågbetalda kvinnor är minst sagt uselt..

Andra Intressanta bloggar om: , , , , , , , ,

1 kommentar:

Oskar sa...

Jo, det är ju bra att höja minimilönerna kraftigt för kvinnor. Det tjänar ju kvinnor i allmänhet på, eller? Varför inte kräva dubbla minimilönen? Vad säger du, om du hade fått det erbjudandet från arbetsgivarna, hade du skrivit på?