lördag 31 mars 2007

Alliansen spricker om finansieringen av förmögenhetsskattesänkningen..

Så är det där igång, som vi sossar brukar varna för. Ett parti som vill en reform. Ett annat som vill en skattesänkning. Ett tredje som vill skära ner. Ett fjärde som vill allt på en gång. Och bakom i skuggorna står viktiga särintressen, x, y, z, för att få återbäring för sitt stöd till partierna. Ok, redan tämligen välbärgade. Men mycket vill alltid ha mer. Det brukar sluta med att alla får allt. Statens och för den delen också kommuner och landstings kassakistor gröps ur av ökade kostnader och minskade intäkter.

Dagens utspel av folkpartister om att finansieringen av det fördelningspolitiskt så förkastliga förslaget att ta bort förmögenhetsskatten kan ses utifrån denna historiskt ganska väl dokumenterade händelselinje. Folkpartisterna vill gärna ha bort skatten på förmögenheter men vill samtidigt inte försämra avdragsmöjligheterna för pensionssparande. Noterbart är väl att partiföreträdarna i kontrast till det står helhjärtat bakom exempelvis sänkt ersättning till sjuka och arbetslösa. Fördelningspolitik är nämligen ett historiskt begrepp. Ordet rättvisa förses med en helt annan mening. Ekots nyhet är möjligen början/fortsättningen på förfallet mot ekonomiskt moras. Det är tur att arvet efter den förra regeringen är är så gott som det verkligen är.

Andra Intressanta bloggar om: , , , , , ,

2 kommentarer:

Jonas Gifting sa...

Värst vad sossarna önskedrömmer om att alliansen ska spricka. Det visar ju att ni inte har någonting eget att komma med.

Det första och enda politiska uttalande blir ett innhållslöst löfte om att a-kassan ska återgå till 80%. Jösses! Jag menar...Jösses! Sossarna har spårat ur totalt!

Anonym sa...

Till Antimannen.

Läs noga vad Peter A skriver. Du kan kanske kan lära dig något om politik.
Hos Peter A går hissen ända upp. På vilken våning stannar din?
Skriv något smart nästa gång.