måndag 26 mars 2007

DN:s roll som sossefiende nummer ett ..

Så kom det jag skrev att jag inväntade med spänning. Kommentaren i DN av H. Brors efter sista avsnittet av Ordförande Persson. Också SvD har en kommentar här.
Precis som väntat håller krönikören Henrik Brors i "Sossarnas fiende nummer ett" inte inne med en avslutande replik. Han hoppas att historieskrivningen fortsätter.."Men förhoppningsvis inte på den debattnivå som nu nåtts där glåporden bara kastas mellan de inblandade. Ibland kommer avsnitt i krönikan som jag utan tvekan kan ställa upp på. Efterlysningen av sammanhang och fördjupningar av viktiga politiska händelser under Perssons år som statsminister. Den som ser serien en andra gång och försöker bortse från de citat som dominerat rapporteringen av serien kan säkert hitta ett och annat som gick förlorat vid första påseendet. Och kanske det till och med ges en och annan sekund av reflektioner kring hur det kan kännas för en enskild person, i själ och hjärta, när det blåser på toppen och inte minst blåser i medier. Den som är kapabel att till och med locka fram empatin under tittandet kanske kan se ett annat perspektiv också.

Men att DN och Henrik Brors har varenda ordbehandlingsprogram inställt på "kamp mot sossar" lyser i genom i de frågeställningar som Brors upprepar i sin efterlysning av mer ingående berättelser om maktintriger och maktspel. En stilla tanke slår mig i natten. Undrar om det kommer en tid då någon, någon gång, kommer att kunna lyfta fram något positivt med politiskt arbete. Fan tro´t...

Andra Intressanta bloggar om: , , , , ,