lördag 8 oktober 2011

S Svarta Fredag - Och "my ass", vilket korkat utspel

Lisa Enquist, ordförande för SSU i Linköping, är en av dem som skriver bra, argt och från hjärtat mot det urkorkade utspel som ingick i något som kanske kommer att beskrivas som Socialdemokraternas Svarta Fredag. Vid sidan av Juholts bostadsfråga och debatten om debatten, ställde sig partiets talesperson i rättsfrågor, Morgan Johansson, bakom ett förslag från Malmös Reepalu. Medborgarna ska delas in i a- och b-lag. Till b-laget hör invandrare som under några år ska kunna kastas ut om de "begår brott". En idé hämtad från Sverigedemokraterna som under en kort tid påstods ha S-ledningens stöd men som sedan dementerades efter ingripanden från "ovan". Lisa Enquist skriver: 

MY ASS! Jag höll på att skriva att jag skäms över Socialdemokraterna idag, men det jag skäms över är det här förslaget och det är inte socialdemokratiskt någonstans. Fy skäms, avgå!
I de reaktioner som har kommit verkar också full enighet råda om det korkade i utspelet. Det var korkat och dumt i sak och det räcker egentligen. Men att nyheten kom samtidigt som partiet tackade nej till partiledardebatt på söndag av förståelig ovilja att synas på bild i samma lag som SD, var extra pinsamt. Det känns ändå av reaktionerna att döma som om motståndet mot främlingsfientlighet lever, oavsett varifrån den kommer. Bra!

Mer att läsaAB om pudel, Pudel i Dagens Arena, Sydsvenskan, DN, SvD, GP. Juholt med kommentar

Fler som bloggar. Erik Laakso, Camilla Rågfors (före detta S och Sd-sympatisör) som också intervjuas i LO-tidningen, Jessica Schedvin, Martin Moberg, Skanskan, Axess, Peter Högberg, Tankar i natten, Maria HagbomJämlikhetsanden, Annarkia, Westerholm, Thomas Böhlmark, Anders Åkesson (mp), Ledarbloggen, AB, Edvin Alam

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,