fredag 18 februari 2011

Aftonbladet och partiledaren

Läser nu på morgonen att tidningen Aftonbladet ställer sig bakom tre namn i den socialdemokratiska ledardiskussionen. Anders Sundström, Leif Pagrotsky och Mikael Damberg. Tidningen skriver om den sistnämnd,
Med Mikael Damberg skulle Socialdemokraterna få ett verkligt generationsskifte. Hans område, utbildningspolitiken, är helt central för Sveriges framtid. Dambergs fokus på lärarrollen och resultat visar att han har vilja och förmåga att utveckla politiken.
Jag skrev själv ett inlägg om detta igår kväll när Micke Damberg markerade sin möjliga partiledarkandidatur på Facebook.

Tidningen Aftonbladet sågar samtidigt kandidater som Östros, Österberg och Eneroth med beteckningen "stillastående".
Thomas Östros och Sven-Erik Österberg var centrala i att utforma den politik som Socialdemokraterna förlorade valet på. Det finns en könsdimension i dessa mekanismer – att Mona Sahlin ifrågasattes och avgick, medan den manliga maktstrukturen bakom nu belönas – som är djupt obehaglig.

AB noterar att Lena Sommestad och Veronica Palm finns som kandidater med "stödtrupper" bakom sig, men tror inte på det. Samtidigt efterlyser Karin Pettersson att (S) tar allvar på ledarutveckling med personer av båda könet.


Mer:  Ekot. HBT-sossen. Röda Berget, Högberg, Westerholm, Jönsson
Mer Ab


Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,