söndag 6 maj 2012

Vågar du blogga om jobbet?Förra helgen genomfördes Nätrot 12, konferensen med bloggare och nätaktivister, i ABF-huset i Stockholm. Ett av de seminarier som LO stod som arrangör för, körde jag tillsammans med Calle Fridén och Anny Berglin. Temat var "Blogga om jobbet" och beskrevs i programmet så här:
"Nätet är en möjlighet för dig att berätta om ditt arbetsliv och om ditt fackliga engagemang. Du kan få andra att brinna för samhällsförändring. Du visar omvärlden din vardag. Du kan söka och få stöd för det du tycker är viktigt att göra något åt. Det är ena sida. En annan, dystrare, är att du kan möta motstånd, bli av med jobbet och på annat sätt få ”plikta” för ditt engagemang. Seminariet vill belysa både möjligheterna och farorna men framför allt bidra till ett lyft för fackligt engagemang och dina upplevelser av arbetslivet på nätet. 

Jag kör en inledning om LOs utgångspunkter för närvaron på bloggar, facebook, Twitter och andra sociala medier. Självklart nämnde jag också kampanjen Mitt Sverige som kördes under april. Sen tar Calle Fridén över och ger värdefulla tankar om bloggandets möjligheter och risker, sett med arbetslivsögon. Tack "Sosse-TV" för den här inspelningen.

Fler nya inlägg om Nätrot 12: Martin Moberg, Jonas Wikström, Alexandra Einerstam, Annika Högberg, Tokmoderaten om bekräftelsetorsken och om Unionens bloggkartläggning. (eget inlägg om bla den)
Nätrot 12 på Flickr, Läs också DN-artikeln om Nätrot 12.

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
 Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,