tisdag 10 mars 2009

Varför, Naturskyddsföreningen?

Läser att den naturskyddsförening jag tillhör, också som ledamot i en lokal styrelse, ger beröm till regeringens klimatpolitik som jag hastigt bloggade om i morse. Lite märkligt, minst sagt. Man kunde ha förväntat tuffare reaktioner. Möjligen inte främst på de konkreta förslagen som när det gäller det som saknas. Tycker att Maria Wetterstrand beskrev det väl i Svd:
Det är konstigt att vänta 2,5 år med att komma med några förslag över huvudtaget, och sedan komma med de här som ska genomföras nästa mandatperiod. Det betyder att vi har fått fyra år av fullständig brist på miljö- och klimatpolitik
Lika kritisk är Anders Ygeman som kommenterar för (s). För sent och för lite fokus på gröna jobb är hans invändningar. Ironiskt presenteras innehåller i klimatproppen samma dag som det har varit klimatmöte i Köpenhamn mer 1.500 forskare från 80 länder. Budskapet: Det är bråttom! (se inslag här) Forskarna framhåller till och med att FN:s klimatpanel kan ha varit alltför försiktiga i sina varningssignaler. Effekterna av klimatförändringarna kommer snabbare än så, säger man.

Det här kräver förmodligen ganska stora livsstilsförändringar av oss, inte minst i mer välmående länder. Den inriktningen saknas i regeringens politik där i stället en och annan skattenivå hissas upp eller ner eller byter plats. Om detta borde SNF haft mycket mer att säga under sitt 100-årsjubileumsår.

Hitta andra bloggare på Knuff. Mer om klimatförslagen på Svd.

Intressant
? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,