onsdag 25 mars 2009

Rädda friidrotten kvar på Stadion!

Så har det rykte jag tidigare vägrat tro på blivit SvD-nyhet. Även DN, som med sitt namn har en given plats på Stadion i form av sponsor för DN-galan, tar naturligtvis upp detta också. Friidrotten hotas med flytt från Stockholms stadion! Det är naturligtvis en fullständigt horribel tanke. Den 30 december köpte jag årets biljetter till den 31 juli. Från att ha funnits på K-läktaren många år har jag nu prövat med lite alternativ. H-läktaren blir det i år. Som vanligt vackert väder. Som alltid världskvalitet på tävlingarna. Som alltid den bästa stämningen man, enligt min erfarenhet, kan hitta i friidrottsSverige. Ja, världsstjärnor säger ibland att DN-galan och Stadion slår allt. Ska man flytta detta??? Glöm det!

Gå med i Facebooks viktigaste grupp: FRIIDROTTEN KVAR PÅ STOCKHOLMS STADION http://www.facebook.com/group.php?gid=41650155923

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

11 kommentarer:

Anonym sa...

Ska man ha kvar löparbanorna bara för ett enda friidrottstävling som smälter in bland dom andra hundratals i övriga europa?

Hellre ha kvar Stadion som en aktiv arena än en arena som sakta tynar bort.

Anonym sa...

Trött man blir. Hur många gånger sätter du din fot på stadion varje år?

Med största sannolikhet har du inte brytt dig tidigare och du har satt din fot på stadion max tre gånger senaste fem åren, men nu ska du jävlas - bara för att du kan och för att inte någon annan ska få det bättre.

Skäms.

Anonym sa...

Så friidrotten ska vara kvar på stadion för att de har en tävling där om året som lockar publik? Friidrotten har själva valt att flytta finnkampen till göteborg, ingen tvingade bort dem. DIF vill stanna på stadion och spela 15 hemmamatcher plus cupmatcher och UEFA-spel. Dessutom vill de utöka difandan och ungdomsverksamheten och betala för hela kalaset själva. Friidrotten tycker att de bryr sig om arenan en gång om året, och betala för sig lär de inte vilja göra.

Anonym sa...

Det är lätt att snacka när man inte har koll på bitarna. Tycker du på fullt allvar att ETT ENDA EVENEMANG, alltså DN-Galan ska diktera villkoren för hur en arena ska se ut och vad den ska användas till?!
Själv är jag på Stadion minst ett tjugotal gånger per år. Senast i Söndags. Jag känner till varje vrå, och precis som alla andra Djurgårdare har arenan en speciell plats i mitt hjärta. DIF spelar där så många hemmamatcher vi får per år. Ibland är man där flera gånger i veckan. Vi har alla stora möten där. Vi har souvenirshop där. Jag har bilder på Stadion på väggen hemma och de två Stadiontornen tatuerade på ryggen. Och så har folk som du, som besöker Stadion EN gång per år mage att tala om för mig det bara ska vara ett evenemang där per år. För så är det. Förändras inte arenan måste fotbollen flytta. Minoriteten vill tvinga bort majoriteten. Demokrati? Knappast.
Det är faktiskt oförskämt av dig att ens uttala dig.

Anonym sa...

Mer korkat inlägg får man leta efter. En tävling om året skall få en arena att förfalla. Snacka om att kasta bort resurser. Friidrotten vill inte pröjsa för en upprustning, men vill samtidigt stoppa DIF från att betala för att skapa en vettig framtid både för sig själva och Stadion.

Anonym sa...

Människor som dig gör mig förbannad! Hur fan kan man vara så ignorant och egoistisk som du och andra friidrottare är?

De 15.000 åskådare friidrotten drar PÅ ETT ÅR klarar vi oss ganska bra utan.

Ta bort friidrotten från Stadion! GENAST!

Anonym sa...

Anser ni det vara värt att upprusta Stadion för mångmiljonbelopp och ha en löpande stor kostnad i form av drift för att löparbanorna ska vara kvar? Är byggnadsminneskälet så stort att man prioriterar bort vård, skola och omsorg för att kunna genomföra 1 stort evenamng/år (Maratonporten kommer finnas kvar så det är fullt möjligt att ha kvar målgången i Stockholm maraton)?
Friidrotten kommer inte bidra med några ekonomiska medel, de vill inte ens åta sig uppdraget att driva Enskede IP eller Sollentunavallen för att det inte skulle bära sig ekonomiskt.
Ett Stadion med löparbanor är inte aktuellt för DIF. Det finns ca 6000 bra platser på Stadion. Om man skulle bygga till fonden skulle den vara lika hög som klocktornen, det är inte att bevara det kulturhistoriska värdet på Stadion.
Är nyfiken på era synpunkter.

Stringfellow sa...

Sosse, go figure...

Per sa...

Helt rätt! Klart att Stockholms stadion ska vara kvar.

Anonym sa...

Som Lars Epstein skriver i sin blogg på DN så är de tre utredningsförslagen med bibehållna löparbanor så utformade att stadions nya ansikte blir helt grotesk med en enorm norra läktare bakom ena kortsidan! Den känsla som infinner sig är att det enbart är en ren fotbollsarena som blir kvar av stadion. Något annat alternativ existerar ju inte.

Det känns minst sagt som om alliansen slagit in på en politisk högrisklinje där den nu presenterade utredningen är ett tafatt för att inte säga billigt försök att dölja sina misslyckanden att uppfylla sitt vallöfte om en ny arena till DIF. Ta bara förslaget att vänta med ombyggnationen till 2012!, efter hundraårsjubileet, vilket kommer att leda till att det politiska ränksmideriet hos alliansen blir blottlagt. När väljarna, friidrottare, DIF supporters och övriga inser att hela utredningen är ett billigt politiskt sista trick att uppfylla sitt vallöfte så kan stadionfrågan helt enkelt bli en avgörande valfråga 2010. Det vore ju dumt av oppositionen att inte utnyttja detta! Betänkt DN galans nygjorda intervjuundersökning som pekar på att nio av tio Stockholmare vill ha friidrotten kvar medan en av tjugo enbart vill se fotboll på stadion!

ogooglad sa...

Friidrotten flyttade finnkampen då man inte ansåg stadion bra nog. Man kämpade inte för att bygga om stadion. Man jobbade inte för att anpassa arenan till dagens krav. Man bara flyttade till göteborg.

Trots alla fina minnen. Trots alla gamla världsrekort.

Märkligt att de minnen som så lätt glömdes för tio år sedan är så viktiga idag. Man undrar ju hur viktiga de gamla rekorden kommer vara om DN-galan också flyttas till göteborg eftersom stadion är för liten och omodern för friidrottens storslagna tävlingar. För någon ombyggnation värd namnet blir det inte om löparbanorna blir kvar. Då står ni själva för stadions öde med era selektiva friidrottsminnen.