fredag 7 september 2007

Ännu en socialdemokratisk framgång i opinionen - ännu en signal från svenska folket

Politikerbloggens avslöjande av ny S-uppgång kommer samtidigt som Jan Björklund väljs som partiledare. Den finns också i DN. Det är naturligtvis glädjande, igen! I undersökningen har inte väljarna kunnat bedöma vare sig Centerstämmans nya steg mot extrem marknadsliberalism. Inte heller sönderfallet av Reinfeldts regering i och med försvarsministerns avgång. Partiet var som synes på väg nedåt redan före avhoppet och förklaras nog av att svenska folket inte ställer upp på politiken. Centerpartiet rasar och möjligen flyr väljarna till Kd för att rädda kvar partiet i riksdagen. Tydligt är att blockpolitiken är befäst i svensk politik. Att socialdemokraterna nu har nära halva väljarkåren bakom sig är väldigt väldigt positivt.

Opinionsinstitutet Sentio Research, 7 september 2007:

Moderaterna 22,7 (24,1)
Folkpartiet 5,9 (5,4)
Centerpartiet 6,1 (7,2)
Kristdemokraterna 4,5 (3,7)
Socialdemokraterna 44,1 (39,7)
Vänsterpartiet 5,7 (6,2)
Miljöpartiet 5,8 (7,7)
Sverigedemokraterna 3,0 (3,5)
Övriga 2,1 (2,6)

Intressant? Andra bloggar om: , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Varför är det "väldigt väldigt positivt" att hälften av svenska folket vill ha mer slaveri?

Peter Andersson sa...

Francisco
En tämligen intetsägande och ganska löjlig kommentar av dig.

P

Unknown sa...

Som Alliansväljare håller jag faktiskt med dig om att det är positivt att det röda laget går framåt. För tänk om Alliansen hade haft bäst siffror både i oppinionen och arbetslöshetsstatistiken, statsbudgeten, reallöneutvecklingen m.m.

Nu får Alliansen lite eld i baken att prestera ännu bättre trots att Sverige går bättre än någonsin. Det är bra och lagom till september 2010 när Mona visat vad hon går för och Ohly gjort bort sig tillräckligt kan Alliansen raka hem framgångarna igen.

Se bara vad framgången för sossarna har gjort med Sahlin. Man hör inte så mycket som knyst från tanten, hon är kanske rädd att hon ska försäga sig/avslöja sig.

Anonym sa...

Alliansens tror sig göra allt rätt. Ändå ger opinionen dem inte godkänt och det måste tära på hårt på självförtroendet.

Vad som till slut kommer att fälla avgörandet är moderaternas övermod och arrogans. Här har Filippa Reinfeldts karaktär en huvudroll.

Anonym sa...

Med sossarna var det mycket snack och lite verksta, med alliansen är det mycket verksta och lite snack, det är klart det känns lite oroligt för en del för tillfället, men det är mer än tre år till valet och då kommer inte såssarna ha 44% snarare 34%.

Peter Andersson sa...

Tack för kommentarer.
Tomas: ja, det sista först, om att Mona är tyst. Just nu pratar sossar över hela landet om partiets politik i framtiden. Så visst har inte alla våra idéer presenterats ännu. En första stor sak efter valet är partiets budgetmotion i början av oktober. JAg håller förstås med om att det är bra att det går bra för sverige. PRecis det talade vi om före valet. Sen tror jag du har rätt i att det är en viktig fråga 2010. MEn den andra handlar om rättvisa. Som Reinfeldt sa redan 1993 så accepterar inte folk i Sverige ökade klyftor. Därför tror jag alliansen får storstryk 2010.

Anders: håller med...

Mattias: vet egentligen inte vad du menar med din kommentar. Sverige har styrts rätt länge av ...sossar.
Sen är det möjligt att (s) får ner mot 35 eller kanske upp mot 45. Det avgör väljarna 2010. JAg har gott hopp om ett bra valresultat då.

peter