torsdag 13 september 2007

Dags för Reinfeldt att packa väskan...ut med eländet

Retoriken handlar som vanligt om "utanförskapet". Lösningarna är fortsatta slag mot sjuka och arbetslösa. Jag börjar få nog. Mer än nog. Inte minst av att det så förföriska budskapet som talar omtanke följs av faktiska förändringar i människor liv som är så förödanden. Du har inte fått väljarnas mandat för den här politiken, Reinfeldt.

Intressant? Andra bloggar om: , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Paul Valö sa...

Jag trodde att vi hade riksdagsval för sådant?

Anonym sa...

Ni har under många år haft mandat på att skapa allt det utanförskap vi ser runtom i hela Sverige! Det är inte Reinfelds fel..

Peter Andersson sa...

Stackare...Du har fortfarande inte fattat att det är pladder och ren skär strategi att prata om utanförskap. Det utanförskap han skapar med ökade klyftor, slag rakt i ansiktet på arbetslösa och sjuka, sänkta skatter så det sprakar för redan välbärgade...är redan det skäl för att lämna in..

Peter Andersson sa...

paul
Ja, vi har riksdagsval i Sverige...vart fjärde år. Där lovar partierna vad de vill göra och får sedan mandat av väljarna. I de fall politiken i allt väsentligt avviker från det sagda brukar det markeras av väljarna i opinionsyttringar. KOnstitutionellt finns också en möjlighet för riksdagen att pröva förtroendet för statsministern...Det bör alltid göras när vederbörande har passerat en gräns för vad som kan tolereras.

Tyvärr äger jag själv inte det instrumentet...

Unknown sa...

Hej Peter,
Jag håller med dig.
Hälsar Mona Forslund

Anonym sa...

Det är så lätt att klaga när man sitter i opposition, frågan är ju vad ni hade gjort bättre under denna tid som gått? Det stora utanförskapet som skapades när ni styrde är väl inget ni vill prata om men nu är det skönt att kunna skylla det på andra.. Att försöka sätta så många som möjligt i jobb istället för som tidigare i passivitet ser inte jag som att öka klyftorna.