tisdag 11 september 2007

Underkänt, KG B

KG Bergsströms första "show" med utfrågning av Fredrik Reinfeldt får helt klart en femma som program. Även om det var alldeles för kort. Sveriges bästa journalist borde fått mer tid för att pressa fram svar av landets makthavare. Men KG, vem hade skrivit frågorna?? Alldeles för snällt! Möjligen är jag lite sur på att han snodde min kriminalroman-idé om någon blodig händelse under riksdagens öppnande. Det är dock inte huvudanledningen till min kritik.

Frågorna hade kunnat vara mycket vassare även om inledningen var godkänd. Och viktigt var väl det frampressande svaret om utanförskapet. Av de 1,5 miljon alliansen takade om har man "fixat" 100.000. (säger man) Den stora grupp, 500 000 förtidspensionärer, börjar Reinfeldt tvivla att man klarar. Trots de skarpa frågorna hade jag förväntat mig mer. Tex:

* Under 12 år var du ledamot i riksdagens finansutskott där du formulerade moderaternas politik. Plötsligt vänder du 180 grader och tar avstånd från allt. Vilket förtroende bör svenska folket känna för en sådan politiker?

* I boken "Det sovande folket" skrev du som ung riksdagsledamot att "
Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd". Är det en syn du fortfarande står för?

* Inför valet talade du ibland om att förnyelsen av moderaterna inte var en förflyttning på höger- vänsterskalan. Bara en förskjutning i tid. Det kan tolkas som att Bo Lundgrens politik fortfarande gäller men ligger och jäser. Är det så?

* Som en tröst till moderatstämmans skattesänkare som ändå valde dig talade du om behov av att sänka skatterna till EU-snitt vilket motsvarar ca 250 miljarder. Hur ska det gå till?

* HUr ser du på makten? Den minnesgode vet att du ett par år före valet bjöd in till en
maktallians som sen blev "för sverige". Du och Filippa vid samma köksbord som kanske Sveriges politiska maktcentra just nu?


Ja, det finns säkert ännu bättre än så. Men...nu är det väl försent att påverka KGB.

Claes och Jonas hann före med andra reaktioner

Intressant? Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

Danne Nordling sa...

Inledningen var intressant men inte relevant. Den tog för mycket tid från övriga alltför snälla frågor. KGB måste verkligen skärpa sig. Läs mer på min blogg Skattepolitik och samhällsfilosofi.
/DNg

Johanna Graf sa...

Håller med dig Peter, det var som en intervju i nåt månadsmagasin som passar bäst som cafébordsdekoration. Jag satt och väntade alltmer otåligt på de "raka frågor och krav på raka svar" som KG utlovat i reklamen. Men de kom aldrig. Istället kom nån jamsig fråga om barnen som liknade Filippas intervju i Mama.

Märker att jag slarvat med att länka till dig i miin blogg. Det är åtgärdat nu!