tisdag 11 augusti 2009

Reinfeldt och Borg sågas av näringslivetVarifrån näringslivet
ska få sin välutbildade arbetskraft är väl frågan. Samma gäller vart den småbarnsförälder som förväntas jobba ska få en god omsorg om sina barn. Eller hur den anställde som blir sjuk ska bli frisk och jobba igen. Just sånt pysslar kommun och landsting med. Att Stefan Fölster låter lite sur över det är egentligen märkligt. Ska servicen kunna ges med hög kvalitet dessutom behöver kommunerna stöd, eftersom delar av problemen handlar om övervältring av kostnader för arbetslösheten på kommunerna.

Hans stora kritik har möjligen samma inriktning som SvD-ledaren: Det är alltför defensivt. Det är felbalanserat. Här framhåller Fölster att 6.000 jobb tappas i näringslivet medan det privata näringslivet tappar 300 000.
" Det hade behövats mycket kraftfullare åtgärder åt de som startar nya företag".."I stället för att undika att människor blir arbetslösa är moderaterna nu inriktade på att tala för dem som redan blivit, ibland just för att de offensiva programmen saknas"
Allt fler upprepar det som oppositionen sagt länge. Bra men sent.

Fler blogar: Röda Berget, Alliansfritt Sverige, Mona for president, Ulricehamnsbloggen,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

Edvin Ala(m) sa...

Fast å andra sidan skiljer sig innehållet i det oppositionen vill och Svenskt näringsliv ;)

Peter Andersson sa...

Ja, Edvin. Tror att du anmärker på just det perspektivet som jag själv såg efter "postningen" Det förtar inte kryddan i det Fölster säger...
:-)