onsdag 19 augusti 2009

Per Gudmundson och modern socialdemokrati går inte ihop

Svenskans redaktör Per Gudmundson klarar tydligen inte det nya samhället. I hans sinnevärd är en "riktig sosse" en ackordavlönad byggare med hjälm och hammare som ibland inställer sig i Folkets hus i Surahammar för att lyssna till den lokala riksdagsledamoten om aktuellt politiskt läge.

Socialdemokratin är annat, också i Sverige 2009. Medlemsmässigt en ganska ålderstigen krets men ser man till sympatier för idéer och värderingar så är det oändligt mycket mer än så. Också unga kvinnor, akademiker i karriären med politik som intresse, ja, men också mode, trevligt socialt umgänge på mysiga krogar. Kanske till och med på krogar i Stureplans närhet.

Gudmundson blir därför ytterst frustrerad när ledande S-företrädare som Johanna Graf i Solna och EU-parlamentarikern Åsa Westlund pratar politik och samhällsfrågor på ett sätt som inte stämmer med PG:s "Sossar i Folkets hus-bild". För PG:s eget parti kan ett sådant misstag vara förödande. Karriärkvinnor som ser välfärd som viktigt, inte sätter sänkta skatter främst. Kvinnor som vill göra och gör karriär men som ser solidaritet som en förutsättning för ett hållbart samhälle. Kvinnor som älskar mode men som samtidigt inte bara kräver utan förutsätter att kvinnor och män ska ha lika makt och möjligheter.

Per: Du har fel om du tror att någon partiombudsman med rötter i det där "Folkets hus-sossiga" har kommit på nya metoder för att prata politik med "utvalda målgrupper". Tänk om det i stället är så att det i breda grupper av karriärinriktade kvinnor finns en genomtänkt samhällssyn som ger Per G:s parti utvisning och i stället ser en modern socialdemokrati som det bästa alternativet för en kvinna i karriären? Jisses, PG!

Fler bloggar: Johan Westerholm

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sq2540sthlms svar till Gudmundson:

http://blogg.svd.se/ledarbloggen?id=15123

Anonym sa...

Mer söder än Stureplan kanske? :) Och riktigt så modernt är partiet trots allt inte, än, men det är på väg!