onsdag 26 augusti 2009

Bättre sent än aldrig med insatser för fler jobb. Men räcker det?

Ser på Politikerbloggen att det hänt saker under lunchen. 148 dagar efter att Konjunkturinstitutet rådde regeringen att göra något så verkar insikten har sjunkit in. Den rödgröna oppositionen, Svenskt näringsliv, LO, regeringens egna experter; alla har sagt i en kör att man gör för lite. I medierna, som AB, DN och SvD kan jag nu läsa om regeringens besked vid dagens pressträff.

Så sent som i lördags när statsministern höll sitt sommartal i Vaxholm uteblev både visioner och konkreta förslag. Det som gällde vad 10 miljarder i skattesänkningar.

Jag har svårt att direkt bedöma helhet och värde. Men visst ser det utmärkt ut med både utbildningssatsningar och arbetsmarknadsåtgärder. Till och med de annars inom borgerligheten ganska illa sedda folkhögskolorna tillförs resurser. Sommarvilan har kanske gjort gott åt den nu skäggprydde Littorin.

Eller är det alliansens övriga partier som har fått till en förändring? Både Reinfeldt och Borgs budgetutrymme var ju tänkt att användas till helt andra saker. I värsta fall handlar det om att stapla både ökade kostnader och minskade intäkter på varandra. Då är det illavarslande.

Fler bloggar:
- S-buzz, Fredrik Jansson,

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Bla bla bla bla bla bla osv ....

Pelle