torsdag 9 juli 2009

Flyttcirkus Sverige när regeringen Reinfeldt misslyckats med jobben

DN:s Hanne Kjöller är upprörd över att många svenskar ser a-kassan som ett stöd när man hamnar i arbetslöshet. I dagens DN skriver hon ilsket över arbetsförmedlingens tjänstemän som inte alltid skickar folk kors och tvärs över nationen för att söka jobb i stället för att under en period få stöd av en del av välfärden vi gemensamt har byggt upp. För så borde det fortfarande vara.

Det ilskna inlägget kommer efter en granskning av Riksrevisionen. Enligt Kjöller:
Reglerna följs inte. Få arbetssökande söker arbete i hela landet och inom alla lämpliga yrken. Och få flyttar till annan ort.
DN:s ledare har förstås stöd av regeringen. Arbetsmarknadsministern hänger på och vill införa sanktioner. Mitt i bedrövelsen kan man väl glädjas åt att det där "mentala" som Kjöller precis som Reinfeldt gjorde i sina ungdomsböcker egentligen handlar om att välfärdens har ett stöd hos svenska folket. Inte ens Reinfeldts regering har slagit hål på det stödet.

Om regeringens vallöften hade uppfyllts hade detta inte varit ett problem. Det lovades fler jobb och färre i utanförskap. När nu fler behöver stödet därför att massarbetslösheten kommer så blir fler drabbade. Kostnaderna för arbetslösheten ökar dramatiskt. Och allt fler hamnar i det drev av "bekämpa arbetslösa" som regeringen Reinfeldt har startat och håller vid liv. Flyttkarusellen Sverige ska igång på allvar, är regeringens politik. I stället för att göra mer för att möta arbetslösheten. Dåligt, men det går tack och lova att rösta bort om lite drygt ett år.

Bloggar: Kulturbloggen, Solidariskt Sverige, Alliansfritt Sverige, Roger Jönsson, Svensson, Från min horisont,
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Unknown sa...

"Flyttkarusellen Sverige ska igång på allvar"

Så mellan att välja att flytta till ett befintligt jobb, och att stanna kvar och vara arbetslös... så är det alltså rimligt att välja det sistnämnda?

Nu är ju inte tanken (eller regelverket) så att man måste flytta i blindo. Man flyttar om man kan få ett annat jobb på annan ort. Om inte det (hjälp till nytt jobb), tillsammans med en A-kassa som till 70 procent bekostas av skattepengar, är att få stöd från den gemensamma väldfärden så vet jag faktiskt inte vad det är ni efterfrågar av arbetsförmedlingen egentligen.

Anonym sa...

Har nu en majoritet stollar röstat fram denna Alliansregering så varför gnälls det då så hemskt nu från bla dessa röstare.Gäller för övrigt även ett flertal andra frågor.Intelligensbefriad är inte en sjukdom utan ett sätt att visa att vi hade nog fel , om och om igen.

NetRunner