lördag 7 maj 2011

Arkelsten och (m) får först ta matchen om heltidsrätten internt

Det som föranleder mig att skriva det här inlägget är nog inte i sig Sofia Arkelstens tal till moderaternas Sverigemöte igår. Mer en artikel i DN:s papperstidning (kommenterad av Högberg) som skriver om hur moderater "tar ännu fler frågor från Juholt". Det där heltidslöftet kan ses som ett. Då, i Arkelstens tal, framhöll hon efter 12.30 in i talet att frågan handlar om makten i arbeteslivet och detta, med exempel rätt till heltid, var en "moderat fråga".

Försöket
har gjorts tidigare och min utgångspunkt är att jag är glad för varje person och politiker som ställer upp på de förslag jag tycker är viktiga. Så har ju moderater också gjort de senare åren i vissa fall. Om partiet nu är beredd att äntligen svänga är det jättebra. Problemet är att den positiva tonen som Sofia Arkelsten och partiledningen har inte leder till politisk verkstad och verkliga reformer. Det kommer, för att vara konkret, även framöver vara stora problem för många (kvinnor) som vill jobba heltid men som bara erbjuds deltider och timtjänster. Det är moderaterna som har makten. Menar man allvar måste det synas konkret, som att man röstar ja och inte nej till förslag om rätt till heltid. Och det rådet, om verkstad mer än tom retorik, bör tas även i andra frågor.

Fler som bloggar:
Roger Jönsson om ett bakåtblickande parti, Röda Berget om fas 3, Sebastians tankar, om iskyla. Mattias Lundbäck om en Borg som bara...., Claes Krantz om pratet om rättvisa, Martin Moberg om cynism, Thomas Böhlmark om moderat rättvisa, Maria Hagbom om arbetsgivarfrågor, 

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,