fredag 29 april 2011

Nystart med ny S-ledning i landstinget

Timing? Jag vet inte men delar av världen har nu fokus på ett bröllop i England. Att då försöka rycka till sig uppmärksamhet till en i sig angelägen sak i Stockholms läns landsting kanske är svårt. Oavsett detta så är det viktigt: (S) i Stockholmsregionen har formerat de främsta företrädarna som ska leda partiet till valframgångar.

Helene
Hellmark Knutsson, Sundbyberg, tar över som S-ledare i landstinget efter Ilija Batljan. Erika Ullberg, Huddinge, blir nytt trafiklandstingsråd i opposition. Tredje landstingsråd för (S) är Dag Larsson som bland annat leder partiets sjukvårdsarbete och blir gruppstyrelseordförande. Det står klart efter gårdagens gruppmöte då vi valde de tre företrädarna. Helt enhälligt och med efterföljande applåder och kramkalas som anstår ett så högtidligt tillfälle.

Namnen är förstås oerhört viktiga. Politik förutsätter för att den ska fungera som det är tänkt att  "företrädare" just är företrädare och kan kommunicera med väljarna. Samtidigt är värderingar, det politiska vägvalet och innehållet i sakpolitiken som väljarna mest tar ställning till. Sjukvården med utmaningar som hur framtidens sjukvård ska se ut, hur allianspartiernas köer ska kunna kortas och hur vården i Stockholmsregionen ska bli mer jämlik. Tre oerhört viktiga utmaningar.

Kollektivtrafiken där det idag växer en stark ilska mot den "monumentpolitik" som Christer Wennerholm driver. Egna "minnesmärken" som en NK-Express till svindyr nota för skattebetalarna och dragningar av spår där det knappast bor någon (delar av detta innerstadsprojekt). Mot det står befolkningens krav på en fungerande kollektivtrafik som inte bara är "gullig" som en spårvagn längs Strandvägen utan också effektiv och med tillräcklig kapacitet. Som tunnelbana till Karolinska Solna eller tunnelbana till Nacka. Eller att också se till att man utjämnar de regionala obalanserna. Vi behöver Spårväg Syd och det kräver att man avsätter pengar för projektet.

Det här och mycket annat lär de tre valda råden för (S) i landstinget syssla med, tillsammans med oss andra valda, och inte minst i dialog med länets invånare.

Om
de tre landstingsrådens närvaro i sociala medier kan väl utdelas såväl ris som ros. Helene har tidigare gjort försök med en blogg. Erika gör goda försök att etablera sin twitterprofil och hon har börjat ambitiöst. Dag har också en blogg som uppdateras tämligen frekvent, om än inte tillräckligt. :-) Nu är det dock den socialdemokratiska Nystart:en som just de här tre ska leda i landstinget. Det uppdraget är väl så viktigt..

Uppdaterad: Mer i SvD. DN,

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , ,