tisdag 13 december 2011

Carema, Slussen, Kreab och ett parti

En regnig tisdagkväll i Huddinge och min flytt-blogg-paus får ett slut. Det har varit segt att komma igång efter den "stora flyttarveckan" då bloggens hemadress tillsammans med mig själv och Pia flyttade från Huddinge centrum till Kvarnbergsplan.

Men nu är det slutpausat från nätets alla debatter. Det som får mig att äntligen komma igång igen är nyhetsflödet från Stockholm på andra sidan kommungränsen. Där har de styrande i stadshuset i en iver att möta kritik efter äldrevårdsskandalerna anlitat kompisar och partivänner för att sköta krishanteringen. Allt betalat och finansierat av skattepengar. Säkert i form av fakturor som ger en eller annan krona i vinst till det till moderaterna intimt sammankopplade Kreab Gavin Anderson. Ibland är det fint med vänner i politiken.

Det kommer, gissar jag, att bli ett par mindre rubriker. Men något drev lär knappast gå och någon lägre följetong a la andra exempel lär vi inte få vara med om. Med rätt partistä(m)pel förefaller det vara omöjligt att kliva över några moralens gränser när det handlar om politisk ledning. Vi ser det på alla nivåer där det mest illustrativa över sammanblandning mellan roller är anställningen av förre partisekreterare Schlingmann som någon slags propagandaminister i Rosenbad. Vi såg liknande vänskapsaffärer i Uppdrag Gransknings repotage från Täby med bland annat Reinfeldts förre kampanjchef som gjorde lysande affärer med den kommunledningen. (samma parti där).

Och frågan är väl hur omfattande kompisaffärena är. Ser för övrigt att Peje Emilsson, Kunskapsskolan, är verksam även här. En person som gör stora pengar på just det segmentet av verksamheter som är skattefinansierade och nu inte sällan sålda till underpris eller garanterade intäkter genom skattepengar och ersättningssystem. Dagens nyhet om moderaterna, Kreab och Carema kompletteras också med en nyhet om moderaterna, Kreab och Slussen. I den senare frågan har PR-företaget fakturerat stadens moderater fem av de nio totala miljonerna under året. (enl Rapport)

Detta är ett elände! "Staten och kapitalet sitter i samma båt" hade möjligen en ton av rättvisepatos och krav på att makten skulle tjäna folket. En vrede när man såg att politiken inte tillräckligt gjorde något åt samhällsproblem. Idag har temat fått en helt annan innebörd. Ett fritt spelrum för (ofta manliga) kompisgäng tillhörande ett maktparti som ser sin rätt att leka affär med mina och andras surt förvärvade och senare inbetalade skattekronor. Ett maktparti som så länge någon kan minnas också håller hemligt vilka som är stora privata finansiärer av partiet. Dylika nyheter stimulerar verkligen fantasierna också på den punkten.

Fruntimmersbloggen sammanfattar tydligt: "Moderaterna ger miljoner till andra moderater - för att minska publicistiska skandaler".


Mer att läsa: DN: Carema om skatter, AB ledarbloggen,
Fler som bloggar: Alliansfritt, Olas tankar, Ett hjärta rött, Annarkia, Löntagarbloggen,

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,