Efter att i går har skrivit ett inlägg om Anders Borgs planer på höjda skatter och lätt avvisande ton till sänkta har nyfikenheten slagit till i mig. Skatterna har varit mycket flitigt debatterade, inte minst när det gäller jobbskatteavdraget. Skattesänkningar som lösning för fler jobb och kanske för "färre i utanförskap". Eller som jag själv alltid brukar lyfta fram: Skatter i förhållande till den välfärd vi vill finansiera gemensamt. Claes Krantz skrev om detta nu på morgonen och Roger Jönsson och Peter Johansson har gjort detsamma. I samband med det kan man väldigt gärna läsa Marikas inlägg om hur utvecklingen av den disponibla inkomsten hos den nedersta decilen har varit de senaste åren.
Nyheten kan väl fortfarande vara ganska ouppmärksammad. Men den politiskt intresserade inser nog att utspelet i går är ganska tungt. Inte bara i sak, inte bara därför att det bryter mot den tidigare inriktningen av "jobbpolitiken" utan också därför att utspelet inte riktigt stämmer med andra utspel, exempelvis från moderatledaren. Ska läsa inlägg om detta mycket flitigt de kommande dagarna...
Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om politik, anders borg, skatter, välfärd, fredrik reinfeldt, val 2010, valet 2010
Fast de skatter han lyfte fram var punktskatterna såsom koldioxid, tobak och alkohol, så jag förstår inte vad den stora "nyheten" är. Dessa punktskatter har höjts under mandatperioden.
SvaraRaderatack för klargörandet, Edvin.
SvaraRaderaDvs skattehöjningar är inget problem för (m) bara de har rätt beteckning?
Noterar i och för sig att Borg till AB säger:
Några stora skattesänkningar tror inte Anders Borg (M) på de närmaste åren.
– Det finns starka skäl att överväga skattehöjningar, säger finansministern.
Väntar förstås på fler intressanta punkter från dig om detta.
/p
Min bloggkommentar handlar om Socialmodekraterna. På tok för kort för ämnet, men tiden tillät inte mer.
SvaraRadera